Vi hör ihop med naturen

Vi erbjuder stärkande upplevelser kopplat till naturen för att främja hälsa, glädje och känslan av frihet. Naturen är en plats där vi människor mår bra och får lagom mycket stimuli. Vi mår bra av att andas frisk, syrerik luft och låta den levande naturen läka oss genom sina böljande former och varierande ljud, i motsats till den urbana miljön som ibland kan vara fyrkantig och hård.

Vi älskar att flytta ut yogan till vackra och spännande platser i naturen! Att yoga utomhus är något bland det bästa vi kan göra för att främja hälsa, välmående och känslan av frihet. Yogan ger återhämtning och bidrar till en starkare och mer rörlig kropp. Följ med på yogavandringar och uppleva att yoga utomhus med naturen som yogamatta. Välkommen både du som är ny yogautövare och du som är erfaren. Du utövar yoga i din egen takt och utan krav på prestation.

Yogahiking på Kullaberg

Datum: 19 maj
- 19 maj
Tid: 09:30
- 15:00
Plats: Ransvik Kullaberg
Pris: 445kr

Detta är den årliga och klassiska pingst-yogavandringen på ljuvliga, spännande och ibland utmanande stigar längs Kullabergs södra och norra sida. Vandringen startar och avslutas vid härliga Ransviks Havsveranda.

Dagen inleds med ett mjukt yogapass och andningsövningar. Sen påbörjar vi en mindful vandring längs stigar till handplockade platser. Vi stannar upp för meditation omsluten av naturen och naturens ljud, äter medhavd lunch och påbörjar sedan vandringen på nytt. Vi sätter den ena foten framför den andra och sätter tonen inom oss. Vissa sträckor går vi i tystnad. Vi avrundar med yinyoga och medhavd fika.

Vandringen går i kuperad terräng och genom öppna fält med vidunderlig utsikt över klippor och hav. Vi inväntar alla och ger tid till att uppleva vårskogens skiftningar, färger, former och rytmer och laddar om med ny härlig energi.

Betalning
Efter att du fått automatiskt bokningssvar från Timecenter bekräftar du din bokning genom att betala 445 kr till Swish: 123-1591817 eller BG: 5207-7302.

Ta med
Yogamatta, matsäck (fika & lunch), väl fylld vattenflaska, bra skor / vandringskängor, kläder efter väder.

Samling vid Ransviks Havsveranda, Italienska Vägen 151 Ransvik, 263 77 Mölle

Yogavandringen leds av Tin Josefsdotter.

Hjärtligt välkommen 💚

Yogavandring längs havet Farhult till Arild

Datum: 1 september
- 1 september
Tid: 09:00
- 16:00
Plats: Farhult
Pris: 470kr

En heldag för upplevelser och återhämtning med yoga, andningsövningar, meditation och vandring från Farhult till Arild på vackra Kullahalvön. Vi vandrar längs kustremsan och havet och passerar Jonstorp, Svanshall och Skäret på vägen. Skjuts tillbaka till Farhult.

Den här dagen bjuds du in till att slå av på takten och uppmärksamma naturen och dess påverkan på vårt mående. Vid den här tidpunkten är det nymåne och genom närheten till havet stärks vattnets element som relaterar just till nymåne-fasen. Vi ger plats för reflektion, drömmar, inre guidning och intuition.

Någonstans längs vägen stannar vi för medhavd fika och lunch.

Start och avslut vid Farhults badplats (skjuts tillbaka från Arild).
Cirka 14 km småkuperad till medelkuperad terräng. Medel vandring.

Betalning
Efter att du fått automatiskt bokningssvar från Timecenter bekräftar du din bokning genom att betala 470 kr till Swish: 123-1591817 eller BG: 5207-7302.

Ta med
Sittunderlag, matsäck (fika, lunch & snacks), väl fylld vattenflaska, bra skor / vandringskängor, kläder efter väder.
Yogavandringen leds av Tin Josefsdotter.
Varmt välkommen 💙

Vi hör ihop med naturen

Vi människor har under flera årtionden kommit allt längre bort både från djur och natur. I takt med att vi arbetar mer hemma och framför skärm har vi också blivit mer frånkopplande från varandra och oss själva. Sömnproblem, stress och psykisk ohälsa är ett växande problem och vi vet att brist på dagsljus och sol också påverkar vårt välmående negativt.

Aktuell forskning visar att vistelse i naturen minskar stress, stärker immunförsvaret, sänker blodtrycket, gör oss mer klartänkta samt förbättrar sömnkvaliteten genom att vi får ökad dos dagsljus och sol. Många upplever dessutom att naturupplevelser lugnar sinnet och ger ny energi. Skogsbadet har blivit populärt, och kommer från Japan och Korea där man utforskar hur naturen påverkar oss biokemiskt, bland annat genom att vi andas in så kallade fytoncider.

Yoga & Vänner erbjuder stärkande upplevelser och event kopplat till naturen för att främja hälsa, välmående och känslan av frihet. Naturen är en plats där vi människor mår bra och får lagom mycket stimuli. Vi mår bra av att uppleva de naturliga fraktalerna, alltså de mönster som upprepar sig i naturen, i motsats mot den urbana miljön som kan vara fyrkantig och hård.

 

Om vi tar emot det som naturen ger, vill vi också vårda och ge tillbaka till den

Den svenska allemansrätten ger alla rätt att röra sig fritt i den svenska naturen. Det är en ynnest att vi har tillgång till alla gröna rum där vi människor kan läka och mötas. Men det innebär samtidigt att vi har skyldigheter att vårda och bevara naturen. Yoga & Vänner har som målsättning att öka samförståndet mellan människa och natur så att även kommande generationer kan få uppleva den magi som finns runt om oss.

Kontakta oss

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er så snart vi kan.