Yoga i egen takt

Yoga är en body-mind träning som skapar återhämtning, stillar sinnet och förbättrar kroppskännedomen. Ett verktyg för att hitta kraft och livsglädje. Att utöva yoga kontinuerligt hjälper dig att skapa balans och hantera vardagens stress och ger självläkning på alla plan. Den bidrar också till en ökad rörlighet, flexibilitet och uthållighet.

Välkommen både du som är nybörjare och du som är erfaren yogautövare. Du yogar i din egen takt och efter dina förutsättningar.

No data was found

Yoga & Andning för kvinnor

Online kurs

Datum: 5 september
- 17 oktober
Tid: 19:00
- 20:15
Plats: ONLINE
Pris: 840 kr.

De här 7 tisdagskvällarna är en reset där vi nollställer allt. Vi fokuserar på att slappna av, komma i kontakt med andetaget, släppa spänningar och hantera daglig stress och samtidigt stötta och balansera vårt hormon- och nervsystem.

Vi kommer att praktisera mjuka yogaövningar, andningstekniker, mantran och meditationer som hjälper oss att släppa stress, hitta vår naturliga kvinnliga kraft, klarhet och livsglädje. Rörelserna är utvalda med tanke på vilka områden i kroppen vi vill stimulera. Du kan känna effekt redan efter ett pass men de långsiktiga positiva förändringarna kommer när vi utövar yoga kontinuerligt.

Jag hoppas att du efter hand kommer att märka hur du steg för steg börjar känna in din kropp, ditt andetag och ditt sinne, även i vardagen. Att du mer och mer tänker på hur du mår och börjar prioritera ditt välmående.

Grunden för yogan är medicinsk yoga med flödande, lugna & sköna rörelser som ger utrymme för att vara intuitiv och inkännande. Du lär känna din kropp och svaren som den ger. Vi lägger mycket tid på andetaget och undviker ”maxlägen” i de olika yoga-positionerna. Stannar vi precis innan muskelaktivering bidrar det till ökat energi- och lymfflöde.

Yogan är ett verktyg för dig som vill leva ett vitalt liv. Yogan är ett verktyg för stresshantering för att skapa balans och självläkning på alla plan.

Kundalini Yoga

Onsdagar

Datum: 13 september
- 25 oktober
Tid: 18:30
- 19:45
Plats: Shanti Yoga Center Olympiahallen, Filbornavägen 11 Helsingborg
Pris: Kurspris 7 tillfällen: 1945kr

Kundalini yoga är en yogaform som passar de flesta. Den är uppbyggd av enkla rytmiska yogaövningar och det är alltid möjligt att modifiera ställningar och positioner till lättare eller svårare. Du jobbar utifrån dig själv och hittar din egen rytm i takt med din andning. Kundalini yoga är en aktiv dynamisk form av yoga och bygger styrka, kondition och rörlighet. Genom att träna Kundalini yoga stärker du nervsystemet och frigör blockeringar i kroppen vilket gör att du får ökad energiflöde och mer livskraft.

Kundalini yoga består av kroppsställningar, rörelsemönster, andningstekniker, avslappning och meditation/mantra sång.

Yinyoga

Måndagar

Datum: 2 oktober
- 11 december
Tid: 18:30
- 19:30
Plats: Yoga & Vänner, Brunnbyvägen 155
Pris: 5-kort: 900kr. Drop-in: 200kr.

Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på kroppens yin-delar som bindvävnad, leder och ligament. Det är framförallt områdena kring höften, låren, bäckenbenet och nedre delen av ryggraden som man jobbar med. Alla övningar utförs på golvet och baseras på att hålla ett fåtal olika positioner passivt under en längre tid. På så sätt stretchas bindväven runt ben, leder och organ vilket gör att såväl rörlighet som smidighet ökar, samtidigt som kroppens energi-kanaler påverkas positivt.

Då vi håller positionerna längre än vad vi är vana vid, finns mer tid för reflektion, eftertanke och närvaroträning. Att praktisera Yin Yoga är att aktivt vända uppmärksamheten inåt och tillåta det som är att få vara.

Yogastudio i Kullabygden

Yogastudion på Brunnbyvägen 155 är en plats för yoga, välbefinnande och gemenskap.
Här finns utrymme för yogaklasser, workshops och kurser för mindre grupper. Närheten till Kullabergs fantastisk naturreservat gör att det är lätt kombinera praktiken eller aktiviteten med en vandring längs klippor, skog, stenstränder och fälader.

Studion är utrustad med yogamattor, bolster, filtar och block och det finns även tillgång till ett kök och uteplats.

Kontakta oss

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er så snart vi kan.