Hållbarhet

Yoga & Vänner erbjuder yogavandringar, yogavandringar med naturguide, yoga- och hälsoretreats, uteyogacoach-kurser och ett enkelt och hållbart boende mitt i Kullabergs unika naturreservat.

Naturen är en kraftkälla som ger oss möjlighet till reflektion och återhämtning. Att yoga, vandra och vistas i naturen på naturens villkor har från början varit en förutsättning för vår verksamhet. Vi visar upp handplockade platser och stigar och lånar dessa för en stunds återhämtning och frid. Det minsta vi kan göra är att lämna det precis som det var.

Vi jobbar med hållbarhet genom att i mötet med deltagare, besökare och samarbetspartners informera om allemansrätten och om reservatets olika skyddsområden och de föreskrifter som gäller för att vistas i reservatet. Vi uppmanar alla att inte lämna något efter sig utan ta med sig sitt eget skräp under vandringen, och gärna även någon annans.

PLAN FRAMÅT
Att i samarbete med kommun, Länsstyrelsen Skåne och lokalt näringsliv skapa återkommande hållbara event och upplevelser för uteliv på Kullaberg likt Utefesten på Höga Kusten.

Utveckla och utöka yogavandringarna.

Öka antal boende i Kullabergsstugan och erbjuda retreats med övernattning.

Utveckla det påbörjade samarbetet med Marian Papp och kurserna inom uteyogacoach i vild natur.

.