Breathwalk-utbildning våren 2022

Vill du hjälpa andra att promenera sig till bättre hälsa och hitta inre balans och kunna behålla den när det är som mest runt omkring?

Välkommen att delta i utbildning till Breathwalkinstruktör & instruktör i Walking meditation. Breathwalk är en utveckling av kundaliniyogan, där yogan förs ut i naturen och görs till fots. Under promenaden kopplar vi yogans andningstekniker till stegen och börjar samt avslutar med mjuka övningar. Breathwalk har många hälsogivande effekter och är ett enkelt, naturligt och effektivt sätt att må bra.

Den här certifierande kursen omfattar fyra kursdagar, självstudier och du får grundläggande kunskap om Breathwalkens påverkan på kropp och själ.

Camilla Lund Elander

Lärare är Camilla Lund Elander från Yogadimensions. Camilla har många års erfarenhet av att leda Breathwalk.

PRAKTISK INFORMATION
Plats: Yoga by the Sea, yogastudio i Mölle och Kullabergs naturreservat
Modul 1, lördag kl 09-18 och söndag kl 09-16
Modul 2, lördag 09-18 och söndag kl 09-16
Uppföljning online, kl 09-11

Kursen omfattar fyra kursdagar, självstudier och du får grundläggande kunskap om Breathwalkens påverkan på kropp och själ. Du får stöd av boken om Breathwalk, kompendier med Breathwalks för att kunna hålla din kurser själv. Under kursdagarna varvar vi praktiska övningar och Breathwalk med teori. Kursmaterialet består av boken ”Breathwalk: Breathing Your Way to a Revitalized Body, Mind and Spirit” och en manual med illustrerade Breathwalkpass.

Betalningsinformation
Pris: 7900 kr inkl. material och certifiering

Din platsbokning gäller du fått en ordinarie bokningsbekräftelse och när vi tagit emot din betalning.
Betalningsalternativ:
Swish: 123-1591817
BG: 5207-7302
Kontakta oss om du vill betala via faktura.

BOKA dig till utbildningen via mail till: tin@yogavanner.se

Ta med: kläder efter väder, varma kläder (lager på lager), penna och papper och vattenflaska med lock.

Kursen består av 2 moduler.

Modul 1 är främst erfarenhetsbaserad. Vi går igenom breathwalkens grunder och tekniker. Vi lär oss hur vi kan använda de olika programmen för stressreducering, för att få energi och påverka humöret positivt genom många härliga promenader.

Modul 2 är en påbyggnad för instruktörer där vi fortsätter med en grundlig genomgång av breathwalkens tekniker och utforskar programmen på ett djupare plan. Mellan träffarna får du hemuppgifter där du själv går och analyserar breathwalk-programmen samt läser in materialet som ingår i kursen.

Vi kommer också lära oss mer om Breathwalkens läkande effekter och ta del av de erfarenheter som Gurucharan Singh Khalsa med team har av Breathwalkens mer terapeutiska fördelar. Vi går igenom hur vi kan anpassa Breathwalk-passen efter ett nordiskt klimat. Kursen hålls på svenska. Kursmaterialet är på engelska.

Övrigt
Denna utbildning innefattar omfattande hemstudier. Du behöver göra tid för att kunna gå alla breathwalkprogram minst två gånger. Totalt 32 promenader.  Du behöver också läsa kurslitteratur, dokumentera dina erfarenheter av promenaderna samt vara med på uppföljningsmötena på zoom. Det går utmärkt att kombinera detta med ett vanligt arbete, men innebär att du behöver planera in tid för breathwalks ca 2 st per vecka under utbildningstiden.

Förkunskaper
Yogalärare av alla traditioner men med erfarenhet av kundaliniyoga. Om du inte är yogalärare, men har erfarenhet av att leda grupper på annat sätt, har utbildning inom tex mindfulness samt har erfarenhet av att utöva kundaliniyoga eller medicinsk yoga så kan du ha tillräckligt med förkunskaper för att delta. Hör gärna av dig till Camilla via e-post:  camilla@yogadimensions.se

Anmälningsvillkor
Anmälan är bindande men du har rätt att avboka din plats utan kostnad fram till 4 veckor innan utbildningens start. Ingen återbetalning vid avbokning närmare än 30 dagar före start. Vid bokning av utbildning gäller ej timecenters avbokning 3 h. 

Ställs utbildningen in på grund av för få anmälda eller på grund av restriktioner och regler kring pandemin som gör att utbildningen inte kan genomföras återbetalas hela summan.

Vi följer råden från Folkhälsomyndigheten vilket gör att anpassningarna vi gör förändras enligt de nya rekommendationerna. Är du sjuk eller har symptom som kan kopplas till Covid-19 vid utbildningstillfällena så stanna hemma. Vi är alla ansvariga för att hålla avstånd från varandra.